
Antoinette kookt: Pittige bloemkoolkluifjes
Nodig voor 4 personen
• 1 grote bloemkool • 1 kop water • 3/4 kop bloem • 1 el knoflookpoeder • 1 el uienpoeder • 1 el (gerookt) paprikapoeder • snuf zout • 1 kop hete rode saus (bijvoorbeeld Frank’s RedHot) • 1 klontje boter of margarine, gesmolten
Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de bloemkool en verdeel in roosjes.
Meng het water met de bloem, het zout en de kruiden tot een glad beslagje in een grote kom. Voeg de roosjes toe, en schep om zodat de roosjes helemaal met het beslag zijn bedekt.
Doe bakpapier op een ovenplaat, en leg de roosjes er een voor een op, zodat ze elkaar niet aanraken. Bak ze 10 minuten in de hete oven, schep ze om en bak ze nog eens
10 minuten tot ze goudbruin zijn. Intussen smelt je de boter. Roer daar de hete rode saus doorheen.
Haal de roosjes uit de oven, en verdeel met een kwast de saus over alle roosjes. Het geheel gaat nu nog eens 15 minuten de oven in.
De roosjes zijn nu pittig en crispy vanbuiten, en zacht vanbinnen. Yummie! Eet met een dipsaus naar keuze.