RADAR+ Online

Word Abonnee

geld.jpg

Haal het beste uit je geld

Voor weinig in een bolide naar Parijs gereden worden, dineren bij een sterrenrestaurant of pubers onbeperkt pretparken laten bezoeken. Ziehier de voordelen van een lidmaatschap.

 

1promo3nrs

Eet bij een Michelinchef

Eten bij een sterrenrestaurant en een kwart minder afrekenen? Kwestie van de TastyClub-app op je telefoon zetten. Hiermee krijg je 25 procent korting op de totaalrekening, inclusief drank (voor maximaal vier personen). Er zijn honderden restaurants in Nederland aangesloten, ook bij een eetcafé kun je terecht.
Opbrengst Een jaar TastyClub kost € 49,95. Trakteer je jezelf op een diner à deux bij Niven (1 Michelinster) in Rijswijk, dan ben je normaal gesproken minimaal € 75 p.p. kwijt, met TastyClub krijg je € 37,50 korting en betaal je € 112,50. Eet je daarnaast met z’n vieren gyros bij het Utrechtse Nikos, dan kost dat (met wijn en koffie erbij) rond de € 100, met de app betaal je € 25 minder. Uit onderzoek blijkt dat de Nederlander vorig jaar € 1163 gemiddeld uitgaf aan eten buiten de deur. Als je dat bedrag aanhoudt, dan bespaar je met de korting en de lidmaatschapskosten € 240 op jaarbasis.


Stap vaker in de achtbaan

Een dagje dierentuin of pretpark kan aardig in de ­papieren lopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om fors op de entreeprijzen te besparen: meedoen aan supermarkt-spaaracties (Efteling!), op Marktplaats kaartjes scoren of een jaarabonnement nemen. Dat laatste loont vrij snel, zeker als je in de buurt woont en er sowieso vaker heen gaat.
Opbrengst Een pretpark- of dierentuinabonnement loont in de regel als je minimaal drie keer per jaar gaat. Neem Walibi. Die bieden een Friends Pas à € 72,50 per persoon. Daarmee kun je vanaf drie ­personen – lees: blije pubers – een heel seizoen lang ­onbeperkt in de gloednieuwe Hybrid achtbaan en alle ­andere bloedstollende ­attracties. Losse tickets kosten op z’n goedkoopst € 28,50, dus met drie keer gaan heb je het eruit. Met vier keer bespaar je € 41,50.

 

Neem een chauffeur

Comfortabeler én goedkoper reizen dan met het openbaar vervoer? Schrijf je in bij BlaBlaCar, geef op wat je route is en je krijgt mensen in de buurt te zien die op de jouw ­opgegeven tijd met de auto die kant opgaan. Voor een klein bedrag kun je een plekje ­reserveren. Eng is het niet, want alle leden worden gecontroleerd, je kunt volop ervaringen van ­passagiers lezen en van tevoren met de chauffeur bellen.
Opbrengst Dat hangt natuurlijk af van hoe vaak je reist. Twee voorbeelden: van Amsterdam naar het Drentse Havelte kost met het ov € 24,89 (plus 2x overstappen met de trein en een busrit), via blablacar.nl € 8,50. Een enkeltje Arnhem-Parijs kost per trein makkelijk € 110, bij BlaBlaCar vraagt Remco € 39,50. Zo bespaar je met twee ritten € 86,89. En je hebt nog aanspraak – ‘blabla’ – ook.