Lees hieronder de beste artikelen uit voorgaande magazines
In margarine zit bijna altijd palmolie. Door de productie van goedkope palmolie is inmiddels 60 procent van het Indonesische en Maleisische regenwoud vernietigd. Sinds kort vind je margarine in de supermarkt, waar geen palmolie in is verwerkt. Een duurzaam alternatief?...
Lees meer >
In het huishouden met drie kinderen (7, 5 en 1) van journalist Marlies Willemze (32) belandt elke dag wel eten in de groene container. Na het weggooien van de zoveelste zak drabbig geworden spinazie, gooit ze het roer om: 30 dagen lang probeert ze niets te verspillen....
Lees meer >
Wat is beter om je snacks klaar te maken. Een airfryer, oven of friteuse?...
Lees meer >
Je kunt nauwelijks om hem heen: de enorme Matt Preston, jurylid van MasterChef Australia. Onze kookboekenrecensent
Karin Luiten is onder de indruk van zijn choker-verzameling, maar meer nog van de recepten in zijn nieuwe kookboek....
Lees meer >
Niks zo lekker na een stevige winterwandeling als een kom hete soep. Uien worden zoeter naarmate ze langer in de pan gefruit worden, probeer voor het maken van deze soep dus de tijd te nemen. Geloof me: je wordt ervoor beloond....
Lees meer >
Kant-en-klare vegaburgers, culi-journalist Karin Luiten houdt er niet van. Maar recepten voor echt goeie zelfgemaakte vleesvervangers, daar is ze als overtuigd omnivoor wel voor te porren....
Lees meer >
Vind je groentegerechten soms een tikkie saai of niet pittig genoeg? Probeer dan eens deze spicy cauliflower wings. Heerlijk bij een frisse salade met verse kruiden. Je moet wel van spicy houden, maar je kunt natuurlijk altijd variëren met de hoeveelheid pittige saus....
Lees meer >
Vitamines en mineralen zijn onontbeerlijk voor je. Met gezond eten kom je een heel eind. Soms heb je extra voedingsstoffen
nodig. Een overzicht van wat zin heeft en nergens op slaat....
Lees meer >
Zomer betekent voor onze kookboekenrecensent Karin Luiten buiten zitten tot de zon ondergaat. Maaltijdsalade op tafel, fles rosé binnen handbereik. Ze bespreekt het boek Super Salade van Kat Mead. Uit dat boek: vijf heerlijke salades. ...
Lees meer >
Ik hou van een vega barbecue, maar dan zonder de geijkte groentespiesjes. Want dat is toch altijd een heel gedoe, eerst al die groenten snijden en dan op prikkertjes doen. De helft valt er ook altijd vanaf. Dit gerecht is gebaseerd op de good old salade Niçoise: veel makkelijker dan die spiezen en zeker zo lekker. Varieer naar hartenlust. ...
Lees meer >
Kookboekenschrijfster Karin Luiten is de nieuwe gids in kookboekenland van RADAR+. Ter kennismaking stelt ze zich graag even voor, inclusief haar vaste inspiratiebron: pakjes en zakjes. Of liever gezegd: hoe je die vooral niet gebruikt als je kookt....
Lees meer >
Risotto zou je op kunnen leuken met allerlei buitenissige ingrediënten, maar ik zeg je: doe het niet. Hoe simpeler, hoe beter. Alle smaken komen dan tot hun recht. Ook fijn: deze ingrediënten heb je vast wel in huis....
Lees meer >