RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst & styling

BEELD_1_-_Radar_-_Zomerbarbecue_1.jpg

Tuinfeesttips

Handige tips voor iedereen die van plan is er een mooie zomer van te maken met heel veel barbecueavonden, strandpicknicks en tuinfeesten.

 

1promo3nrs

 

 

Vrolijke blokjes

Fleur zomerse drankjes of een simpel glas water op met ijsblokjes met eetbare viooltjes erin.
Tip: Om de bloemetjes er zo fris mogelijk uit te laten zien, kook je het water waarmee je de ijsblokjes maakt eerst. Dat laat je afkoelen voordat je de bloemen eraan toevoegt. Zo blijft het water helder.
Potje onbespoten viooltjes € 3,99 (tuincentrum,) glas € 0,59 (ikea.nl), papieren rietjes 12 stuks € 1,64 (sostrenegrene.com).

BEELD_1_-_Radar_-_Zomerbarbecue_1


IJskoud kunstje

Vergeten de biertjes in de ijskast te leggen? Wikkel de flesjes in een nat stuk keukenpapier en leg ze in de diepvries. Geniet je zeven minuten later van een ijskoud biertje. Werkt ook met wijn!

BEELD 2A - Radar - Zomerbarbecue_1


Geen geknoei

Homemade sausjes zijn het lekkerst. Je neemt ze heel handig mee in een potje met een dispenserpompje. Zo kun je de saus én perfect doseren en voorkom je onnodig geknoei én het staat ook nog eens gezellig op tafel.
Mason jar € 3,25, zeeppompkit € 7,50 (mason-jars.nl).

BEELD 4 - Radar - Zomerbarbecue

Weg mug

Je wilt nog lekker lang in de tuin blijven zitten na de barbecue, maar wel graag zónder muggen. Leg wat bundeltjes kruiden op de nog warme barbecue en je houdt insecten op afstand. Kruiden die ze vooral niet waarderen, zijn lavendel, munt, salie en citroenmelisse.
Barbecue-emmer € 15 (hema.nl).

BEELD 6 - Radar - Zomerbarbecue_1

 

Snelle sateetjes

Leg de stukken kipfilet horizontaal op je snijplank. Steek de satéprikkers erdoor en snijd in stukjes. Nog even in de marinade en ze zijn klaar om te worden geroosterd. Snijplank € 9,99 (Imperial Kitchen via cookinglife.nl), porseleinen lepeltje 6 stuks € 24,95 (tokyo-design-studio.com), kommetje en mes privébezit.

BEELD 5 - Radar - Zomerbarbecue_1

Koel én droog

Normale koelblokken worden snel nat. Wil je happen meenemen in een koelbox en de boel fris, koel en droog houden? Doordrenk de avond ervoor een spons met water, stop ’m in een ziplockzakje en vries ’m in voor minimaal een nacht.
De volgende dag houdt-ie alles in de koelbox pico bello.
Herbruikbare ziplock-zakjes 3 stuks € 12,95 (Haps Nordic via themilkminimalist.com) theedoek € 5,95 (sissy-boy.com), geel bamboe bord € 2 (hema.nl), papieren borden 8 stuks € 2,34, geel blikje € 1,56 (alles sostrenegrene.com), bamboe broodtrommel € 15,95 (zuperzozial.com), houten bestek € 1,99 (lidl-shop.nl), paarse lunchbox € 11,95 (curverwebshop.nl).
BEELD 3 - Radar - Zomerbarbecue

 


Leg wat munt en lavendel op een smeulende bbq en de muggen blijven weg